Vo pobóchaným Žankovi.

Betelná merchna vod kamoša Jury „Vořecha“ Jaitnera. Dófám, že budete vařit těžké radovanec.

Kdysi mezi dinosaurama a komunistama, lajfčil na Špilasu staré king se stařkó a kindošama. Lajfku měli betelnó, samá glgačka a chálky tak na dva járy. Zato na lontě bylo té chálky tak akorát aby nezakalili na módr. Tam negde mezi Pulpánovem a Marvanovem lajfčil Žanek a páč byl vyscané jak mraky, tak jedinó hlášku měl, že to negóme. To dyš mu fotr s mutró hókli, že je v baráku hokna a von furt jenom grončí za pecó. A tak mu nikdo jináč nehókl než pobóchané Žanek.

Jednó dyš fotr z čórky dotahl nejakó chálku a Žanek to scháloval sám, že fotřík aji s mutró valili do betle s vylágrovaným pajšlem vod módru, fotr lapl Žanka a vykopl ho z kéru aus. V tym čase se pod Špilasem vylópl drakál a cháloval akorát mladý kocóry co eště negrončily s borcama. Každé den mu museli dotlačit jednu, jinak pré zfajruje celé Špilas aji s kingem a celó famílió a celó sajtnó co tam bóchala. Všeci borci tehdá šukali jak Šarik, aby náhodó nejaká koc nemusela k drakálovi jako chálka. Staré king měl taky jednu doma, ale aby ju nechal vobskočit vod nejakýho somráka, to měl fédry. Ale na druhó stranu gómal, že dyš zustane nevodsponěná, tak ju bude muset naservírovat drakálovi.

Tak našrajbčil, že kdo drakálovi zatne tipec, tak zhaftne mladó aji s půlkó Špilasa. Borci ze štatlu ale měli fédry, aby nezacasnovali haksnama, tak rači hópli na roli na šnelcuk a vzali kramlu do Práglu.

Mezitym Žanek, keré bivakoval za vysomrovanó krupicu pod Špilasem v Intru, sem tam hodil voko do šrajtofle a dyš tam zustalo tak na tři škopky, zvedl kotvy a pali na Špilas za kingem. A hned na starýho, že mu helfne s drakálem, ale že musí za něho zatahnót sekyru, co zatnul v Padovcu za škopky a lak na rakve. A pak že potřebuje demižón třiašedesátky slivovice a lajnu Startovaček bez filtru.

Staré king všechno schrastil, aji sekeru zatahl a Žanek jak se vyngrončil, tak vyrazil za drakálem. Dyš dorazil k lochně, drakál eště grončil.

Vytahl jednu Startovačku a hókl do lochny jesli pré nemá drakál voheň a nemohl by mu voplodnit róru. Drakál rozchrápané vylópl jednu glocnu aby zgóml co to tam do něho kéruje za somráka. Žankovi až zvlhly nasrávačky. Augle jak kopačák, kelcny jak Drakulova švigrmutra a jazyčisko jak Gene Simons vod Kissáků. A hned mu hlásí, že s vohněm neni problém a ať mu taky vysadí válce a rovnó tři, do každé řepy jeden. Žanek mu vysadil válce, drakál je voplodnil a Žanek vytahl slivovicu. A že než mu dotlačijó chálku, tak vrazijó do řepy vyprošťováka. Drakálovi rychtyk nalil rovnó tři. Pré do každé řepy jednu. Tak ho tam lópli a Žanek hned pré, že dáme do druhé haksny. A pak do třetí a do čtvrté. Akorát že drakál měl tři dózny, štyry haksny, ale jenom jeden pajšl. Tam si ta třiašedesátka dala scuka a vlitla mu zpátky do řepy. Ale dyby jedné. Rovnó do všech třech a drakál byl narvané jak delegát 16-týho sjezdu KSČ. Žanek hodil voláre do Bastru a za chvilu tam dolitli borci ze Zoo, sbalili drakála do kisny a vodlifrovali ho do terária mezi ještěrky.

Žanek zhrábl slušnó krupicu a valil za kingem na Špilas, aby mu hókl, že půlka Špilasu je pali a že může rychtovat grilku. Poslal káru na domášov pro fotra s mutró. Na grilce se všeci spařili jak hlávkový zelí. Pro nás z teho plyne jedno poučení.

Hoknó eště nikdo nezbohatl. Ale když víš s kym se spařit...

Autor: Honza Hlaváček | pátek 13.4.2012 9:32 | karma článku: 14,54 | přečteno: 1239x
  • Další články autora

Honza Hlaváček

Štyngec

29.1.2017 v 15:30 | Karma: 17,04

Honza Hlaváček

Švejk v hantecu

21.9.2016 v 9:30 | Karma: 24,84

Honza Hlaváček

Volební válka pojede!

3.10.2014 v 11:30 | Karma: 9,06

Honza Hlaváček

Jak sem jezdil na gympl do Vanglu

7.12.2012 v 18:36 | Karma: 12,99

Honza Hlaváček

Jak sem přežil základku

15.11.2012 v 11:45 | Karma: 13,98

Honza Hlaváček

Jak sem hrál divadlo

10.10.2011 v 14:25 | Karma: 13,23

Honza Hlaváček

Černý datum - 1. září

25.8.2010 v 12:25 | Karma: 13,38

Honza Hlaváček

Radovanec háčka je zase tady!

30.4.2010 v 12:05 | Karma: 10,55
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3659x
Zpěvák, bavič a šiřitel brněnského hantecu. Osobní stránky http://www.honzahlavacek.com